A HR-ben is hódít a felhő: de miért nem szárnyal a toborzás digitalizációja?

A tengerentúlon már 70% a felhős toborzási alkalmazások aránya. Mekkora értéke van ma HR-ben, személyügyben, toborzásban dolgozók számára a megtakarított perceknek és mi köze ennek a felhőhöz?

Bátraké a szerencse, avagy a HR, vagy az IT kezdeményezze a HR digitalizációt? 

Ahogy az igaz, hogy ma nagyvállalati HR vezető digitális skillek és példamutatás nélkül nem él túl, ugyanúgy igaz, hogy IT vezetőtől is elvárt az appokkal szembeni humán igények megértése. Mi a konkrét következő lépés? Hogyan alakítható ki transzparens működés?

Ezek lesznek 2021 legfontosabb kihívásai a toborzás terén

Hogyan érdemes átalakítani a cégek saját folyamatait, ha sikeresen akarják venni a következő év akadályait? Azok a vállalatok maradhatnak versenyben, akik rövid idő alatt visszajelzést adnak a jelentkezőknek és kiemelt figyelmet fordítanak a toborzásért felelős szakemberekre.

Az élmény számít! De mitől lesz jó a jelölt- és munkavállalói élmény?

Piackutatások alapján minden harmadik jelölt panaszkodik a visszajelzés hiányára, mint az egyik legfájóbb momentumára az álláskeresésnek. Mi a titka a jó jelöltélménynek és mikor kezdődik igazából az onboarding?

Erőforráselosztás, mint versenyelőny a piacon

Miért fontos, hogy a HR és az üzleti területek támogassák az erőforrásgazdálkodás minél hatékonyabb működését? Ma két hasonló, versenyben levő cég közül az jut előrébb, aki a szabadon maradt energiáit jobban tudja összpontosítani és szervezni.

Recruiter moodmap kutatás 2020 – Az eredmények

2020-ban a járvány éve alatt hogyan alakult a toborzás? Milyen kilátások vannak a jövőre nézve?

Toborzási tölcsér: Kívánt vagy nem kívánt átláthatóság?

A toborzási tölcsér rámutat, hogy egy vállalat nyitott pozíciójára mennyien jelentkeztek, ebből mennyi jelöltet hívtak be az interjúra, majd hányan kaptak ajánlatot, és végül hány új dolgozót vettek fel a jelöltek közül. Mégis, az a tapasztalat, hogy a toborzási tölcsér kimutatás elkészítését mégsem szeretné a folyamat minden szereplője, mivel a folyamat átláthatóbbá tételéből következő transzparencia nem mindenkinek érdeke.

Beléptetés/kiléptetés – aranyszabályok és ötletek

Mi kell egy megtervezett és emberileg szimpatikus be- és kiléptetési folyamathoz? Ami miatt különösen érdekes ez a terület, az az, hogy ezt a folyamatot kollégánként csak egyszer lehet – jól vagy rosszul – elvégezni. De hogyan lehet „jó”?

Toborzás, digitalizáció, adattárolás - Az egyszerű, mégis kompakt toborzási folyamat

Egyszerre kell vonzó képet mutatni a vállalatról, megfelelni adattárolási és folyamatbeli elvárásoknak, és kell mindezt egy kiterjedt csapatban működtetni? Milyen lépésekből áll egy egyszerű, mégis kompakt toborzási folyamat?

Mit nyerünk egy jó teljesítményértékelési folyamattal?

Mit nyerünk egy jó teljesítményértékelési folyamattal? A jó kollégák megtartásának legjobb módja a karrier és a fejlődés támogatása, a csalódást okozó helyzetek elkerülése.

Mit ér a digitalizáció, ha marad minden a régiben?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a digitalizációt célzó kezdeményezés a vezetői oldalról vagy a HR terület munkavállalói részéről értékesebb. Tapasztalataink alapján különös jelentőséggel bír a vezetői elkötelezettség.

Munkaerőhiány vagy többlet a Facility Management szektorban?

Miért is fontos a HR és mi köze van egy cég gazdálkodásához? Ma az a kérdés, hogy vonzó-e a munkahely az nem egy lelki, érzelmi kérdés, hanem egy kőkemény gazdasági kérdés.

Hogyan tudja a HR és az IT kiegészíteni és támogatni egymást?

Digitális HR projekt, chatbotok, jelölt élmény és sok más kulisszatitok.

Mitől alszik rosszul a HR-es? II. rész

Hogyan teszteld online a hegesztőt? Tapasztalatok kékgalléros online interjúkból.

Mitől alszik rosszul a HR-es? I.

Erre a provokatív kérdésre kerestük a választ HR Fest Lupa - Joblinken Café rendezvényünkön. Vajon mi jelentheti mostanában a toborzási során a legnagyobb fejfájást? 

Egy igazi HR-es – avagy a szerénység dicsérete

Nem csak az a HR-es, akinek ez szerepel a névjegyén. Van egy érdekes párhuzam a HR és a tanárszakma közt - egy velünk élő legenda példájával.

Gyorsítsd a toborzásod videóinterjúztatással!

Hogyan illeszthető be a toborzási folyamatba a videóinterjú módszere? Ingyenesen letölthető útmutatónk segít, hogy a videóinterjúztatás ne egy személytelennek látszó kényszermegoldás legyen, hanem egy új és hatékony módszer.

Videóinterjúm lesz! Mit tegyek? Tippek és trükkök, melyekkel garantált sikered lesz a videóinterjúdon

Néhány hasznos tanács segít, hogy a lehető legfelkészültebb legyél a videóinterjún. Érdemes már a videóinterjút megelőző napokban is készülni, nem csak közvetlenül az interjú előtt.

Hazavisszük a munkát: átállás home office-ra (kérdőív)

Ahhoz, hogy a megváltozott munkakörülményekhez alkalmazkodó megoldásokkal támogathassuk ügyfeleinket, szeretnénk jobban megismerni az alkalmazottak és vezetők otthoni munkavégzéshez való hozzáállását.

8 tipp, hogy könnyebben alkalmazkodj a távmunkához

Pár hasznos tanácsot követve produktív és kiegyensúlyozott tudsz maradni a távmunka alatt is. 8 trükk, 8 lehetőség, hogy a legjobb formában legyél Home Office alatt.

Home Office sorozat/Microsoft Teams első lépések - csoport létrehozása

Microsoft Teams: csevegés, értekezletek, hívás, együttműködés bárhonnan.

#NemAllunkLe – Rajtad is múlik / Felelősség és közösség

A kérdés nem az, hogy mikor lesz vége, HANEM AZ, HOGY TE MIT TEHETSZ. Sokkal többet, mint gondolnád.

Nem állunk le! Hogyan végezz távmunkát?

Mától nem az számít, hogy találkoztok-e, hanem hogy együtt elvégzitek-e a munkát online eszközökkel. Home office lehetőségek a mindennapi munkában.

Hogyan tért át az Auchan adatvezérelt gondolkodásra?

Egy új toborzási szoftver bevezetése messze többet jelent technológiai váltásnál. A nagyon különböző igényekre úgy kell más-más válaszokat adni, hogy a rendszer közben egységesen azonos és hasznosítható adatokat szolgáltasson, melyekre a cég vezetősége döntéseket tud alapozni.

Digitális kérdések – emberi válaszok

Hogyan várjunk el cselekvést a kollégáinktól vezetőként, illetve még tisztábban fogalmazva: mit tehetünk azért, hogy a meglévő kezdeményezőkészség és tenni akarás előbújjon? Nézzük egy kicsit a digitális megoldások oldaláról ezt a kérdést.

Ment-e a világ a digitalizáció által elébb?

Mérhető-e a ROI-ja annak a temérdek munkának, amit az írók és a költők megőriztek az utókornak? Mit tanulunk belőle? Tanulunk-e belőle egyáltalán?

2020 a toborzás éve. Hogyan?

Hol kezdődik a jó toborzási stratégia? Összegyűjtöttünk 8 szempontot, amiket érdemes figyelembe venni a stratégia tervezésekor és a napi munkában.

Hol kezdődik a HR? Az oktatásban.

Szakdolgozattól kezdve a szakmai gyakorlatokig egy egyetem és egy piaci alapon működő HR cég rengeteget adhat egymásnak. Összegyűjtöttünk 5 együttműködési formát, amelyből mindkét fél profitálhat.

Üzleti reggeli - 2019 - Görbe Bögre

Biztosan maguktól cselekvő dolgozókra vágynak a vezetők? Ötleteket megálmodni nem könnyű.

RecruiTECH - 2019 november

Hogyan válasszak a szervezetemnek megfelelő kékgalléros alkalmazásokat?

RecruiTECH - 2019 február

A vezetők azok, akik végső soron felelősek és számonkérhetőek…

Üzleti reggeli L’Office - 2018

Érdekes, hogy a mindennapi folyamatok digitalizációja már az iskolában megjelenik. Hogyan érdemes egyáltalán 2019-ben toborozni és milyen összefüggés van a toborzás és az oktatás között?

Future Decoded - a Microsoft csúcseseménye Budapesten

A neves rendezvény főbb témái a vezető innovációk, legfontosabb trendek és aktuális, egész országot, régiót foglalkoztató üzleti és informatikai problémák és megoldások.

Hatékonysági konferencia - a Boscoloban

Hogyan hat a munkaerőhiány a hatékonyságra? Kinek a feladata a hatékonyság menedzsmentje és mi a HR szerepe ebben?

2. People Solutions konferencia - Digi HR megvalósult példák és megvalósítók

Bár rengeteget zeng a sajtó a digitalizációról, a valóság mást képet mutat.

A HR új neve: People Solutions

Abban hiszünk, hogy mindennemű mérhető és nem mérhető hatékonyság, munkahelyi jólét alapja az, hogy a kollégák megkapják a megfelelő visszajelzéseket és törődést.

People Solutions konferencia - Hatékonyság és növekedés: A HR szerepe a vezetésben

Azt vizsgáltuk meg, hogy a cégek működésének hatékonyságára hogyan hat a HR digitalizációja. Előadóink a magyar pénzügyi intézmények vezetői voltak.