HR tanácsadás

Onsite recruitment és onboarding fejlesztése

Hogyan lehet ma egy munkáltató az elsők között az új kollégákért folytatott harcban?  A klasszikus külső toborzás (agency,  fejvadász) válságát éljük. Önmagában azonban a toborzás nem létszám- és nem mennyiségi kérdés, hanem annál több: a munkaerőpiacon való verseny megnyerése. Ezért alakítottuk ki tanácsadással egybekötött szolgáltatásunkat (onsite toborzás, onboarding fejlesztés).

Célunk, hogy  elvigyük ügyfeleinkhez a legfrissebb digitális marketing, agilis toborzás és a mérhető hatékonyságjavulás eredményeit azért, hogy ügyfelienk a legjobbakat találják és tartsák meg.

Teljesítménymenedzsment

A munkavállalók teljesítménye alapjaiban határozza meg egy vállalat profitabilitását, azonban amikor a mérésére kerül a sor, feszültség lesz úrrá mind a beosztottakon, mind a munkaadókon. Módszertanunk alapvető célja, hogy lerombolja a teljesítmény menedzsmenthez kapcsolódó félelmeket és tévhiteket. Mind a menedzsment, mind a munkavállalók számára könnyen átlátható mérési rendszereket alakítunk ki, amelyek támogatják mind a vállalati, mind az egyéni célok elérését.

HR Interim Menedzsment

Számos vállalatvezetőnek okoz nehézséget, ha gyors megoldást szeretne a HR terület vezetésére (pl. a HR vezető váratlan felmondása vagy belső konfliktus miatt), esetleg szükséges a HR folyamatok újragondolása, a HR terület hatékonyságának fejlesztése, a HR-es munkatársak belső képzése, coachingja. Ilyen és ehhez hasonló kihívások megoldására ajánljuk a HR interim menedzsment szolgáltatásunkat. A Nordconn által ajánlott szakember konkrét feladatra, határozott időre szerződik, de a korábban közép- és nagyvállalatnál, multinacionális környezetben szerzett vezetői és HR tanácsadói tapasztalatainak megosztása révén a menedzsment számára értéktöbbletet ad, stratégiai partner, és megoldásközpontú vezető is lesz egyben. Célunk, hogy a helyzet gyors átlátása, a szükséges feladatok felmérése és a prioritások közös meghatározása után olyan szakértői feladatot lássunk el, amely hosszú távon biztosítja a vállalat számára a HR terület megerősítésén és fejlődésén keresztül a teljes cég növekedését.

Szervezeti hálózatok elemzése (ONA) / Hálózatkutatás

Az üzleti átalakítások esélye a tényleges sikerre csupán 30%. Digitális átalakításoknál a változáskezelési erőfeszítések esélye a sikerre ennél is kisebb. Bár az egyéb akadályokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, a legfontosabb ok, amiért a vállalatok digitális vagy másfajta átalakításai meghiúsulnak, hogy a legtöbb alkalmazott azokat nem érzi a magáénak.

Személyes tapasztalatból is tudjuk, néhány ember nagyobb befolyással bír, mint mások. A befolyáson keresztüli elérés valójában mérhető egy szervezetben. Az ehhez alkalmazott módszert szervezeti hálózati elemzésnek (az angol rövidítésből ONA) nevezik.

Az OrgMapper | INFLUENCE egy szervezeti hálózati elemzés alapú diagnosztikai eszköz, amely bármilyen méretű vállalkozás számára lehetővé teszi fejlesztési programjai hatékonyabb tervezését, kezelését és felgyorsítását. Az INFLUENCE segítségével a szervezetek megvalósítható javaslatokat kapnak formális és informális belső kommunikációjukhoz, és a munkatársak által történő kiválasztási folyamat segítségével azok a többiek által leginkább elismert, szakmai képességekkel rendelkező és motivált alkalmazottak találhatóak meg, akik készen állnak arra, hogy a szervezeti átalakítási kezdeményezések motorjai legyenek.

Írjon nekünk!

Referenciák

HR Interim Management

Nemzetközi vállalati haza lT leányvállalata

A nemzetközi szerencsejáték vállalat hazai IT fejlesztő cégének a HR menedzsment feladatait teljes kiszervezett formában vettük át. Együttműködésünk célként tűzte ki a bővülési stratégiát, toborzás támogatását, megtartási projektek elindítását. Tanácsadási munkát végeztünk a következő területeken: bérfolyamatok, teljesítményértékelés a HR adminisztráció, ügyvezető HR támogatása, folyamatfejlesztés, szervezetfejlesztés.

Érintett kollégák: hazai 30 fő, a kapcsolódó nemzetközi team, plusz HR 5 fő.

HR Interim Management

Nemzetközi vállalat hazai lT leányvállalata

Kiemelkedő növekedési pályára lépett ügyfelünknek okozott fejtörést a növekedés HR oldali támogatása és a teljes HR működésének stabilizálása. Feladatunk volt a kiszervezett vállalatban a HR feladatok és folyamatok kialakítása és menedzselése. Érintett területek: toborzás, megtartás, szervezetfejlesztés, folyamatfejlesztés, agilizálás. Vezetői coaching.

Érintett kollégák: 5 fő cégvezető és HR, illetve a teljes cég 30 fő.

Teljesítmény és feedback rendszer kialakítás

Hazai IT cég

Ügyfelünk célul tűzte ki, hogy a minőségi működés elérése érdekében visszajelzési rendszert vezet be. A projekt során feladatunk volt a komplett teljesítmény értékelő rendszer kialakítása és bevezetése, melyre ráépítettük a teljesítményt mérő folyamatokat is.

Érintett területek: Teljesítményértékelés (TÉR), bónuszok, visszajelzések folyamata.

HR – RPO és RPO management

Nemzetközi Biztosító

A biztosító jelentős mennyiségű nyitott pozícióval rendelkezett, amelynek többsége régóta betöltésre várt. Kollégáink részt vettek a pozíciók racionalizálásban, a toborzási stratégia kialakításában. A közben végzett employer brand átalakítással együttműködve a biztosítóról egy vonzó munkáltaltatói képet is sikerült kialakítani.

A munka során kiemelt figyelmet kapott az elfoglalt HR csapat és az újjáalakuló IT csapat támogatása.

Érintett területek: összes Board terület.

Csapatbővülési koncepció, toborzási stratégia és toborzás

Nemzetközi bank magyar leányvállalata

A Bank jelentősen javítani akarta az IT operációs csapatát, számos pozíció régóta nyitva volt. Együttműködésünk alatt a toborzás új lendületet kapott, illetve közben maga a HR is átalakult. A munka során a toborzás legfrissebb módszereivel, illetve a digitalizációs lehetőségekkel kapcsolatban is végeztünk tanácsadást.

Érintett területek: a banki IT és Operáció

Átfogó munkatárs felvételi és beléptetési folyamat

Hazai építőipari vállalat

A vállalat célja egy átfogó HR folyamat kialakítása volt, amely a toborzási igény megjelenésétől, az új belépő első napján rendelkezésre álló jogosultságok és eszközök biztosításán át, az onboarding folyamat végig vezetésén keresztül, egy próbaidős értékelésben végződik automatizáltan, integráltan és egyszerűen mérhetően.

Érintett területek: HR, IT

Írjon nekünk

Német Nóra – üzletágvezető