Sikerrel zajlott a kiválasztás, a Recruiter megpihen. De vajon meddig?

2019.06.01.

Több ügyfelünknél támogatjuk a dinamikus létszámbővülést az utóbbi időszakban különböző hatékonyságnövelő projektekben (pl. RPO), ami arra ösztönözte a csapatunkat, hogy alaposan átgondoljuk a jelöltélményhez kapcsolódó meglévő és fejleszthető folyamatokat.

Ezekben a projektekben azt tapasztaltuk, hogy a minőségi toborzás és toborzási hatékonyságnövelés elengedhetetlen feltétele egy hosszú távon ható Employee Experience-nek. Azaz megtalálni az általunk megfelelőnek tartott csapattagot, megbizonyosodni a kölcsönös szimpátiáról, megmutatni, hogy mivel foglalkozik a cégünk, tervezni a közös karriert, és mindezt a lehető leggyorsabban és legélményszerűbben. Ez az igazi Candidate Experience.

Hogyan?

Kezdve azzal, hogy hol és milyen infókat talál a cégről. Milyen gyorsan tud jelentkezni az adott pozícióra. Van-e ott ismerőse, aki ajánlja a munkahelyét (vagy ha megkérdezne véletlenszerűen valakit, pozitív válaszokat kapna-e az ott dolgozótól). Beszélnek-e az interjún a vállalati karrierlehetőségekről? Kapott-e időben visszajelzést az interjúról?

Gondoltak-e arra, hogy hogy lehet megközelíteni a munkahelyet, van-e átöltözési lehetőség a bringásoknak, van-e elég minőségi étkezési lehetőség házon belül és kívül? Van-e parkolóhely vagy dolgozói buszjárat, mert van, akinek ez a fontos. Milyenek a munkakörülmények és milyenek az eszközök? És hogy van-e a valóság és a marketing között jelentős különbség? – mert ez is elengedhetetlen, mármint hogy ne legyen jelentős különbség.

Ezek az alapok. Mi lehet az extra?

Ha megismerte a leendő csapatát az interjúk alatt. Ha pontosan tudja, hogy mit fognak elvárni tőle. Ha ő is és te is tudjátok rugalmasan kezelni a csatlakozás részleteit. Ha akkor is felhívod, amikor még nem döntöttétek el, hogy adtok-e ajánlatot neki. Ha készülsz az első munkanapjára, és a másodikra is. Ha van, aki elviszi kávézni, ebédelni, és van, aki beszélget vele a karriercéljairól és a munkaköri céljairól egyaránt. Ha kiszámítható és fair a bónusz. Ha sikerül a magas teljesítményt kölcsönös standardként kezelni.

Akár Szakmai Vezető, akár HR-es vagy, jó első lépés, ha te magad vagy egy külső szakértő bevonásával leteszteled, hogy a jelölt hogyan találkozik a fentiekkel a te cégednél. Ha Te most először mennél be a jelenlegi munkahelyedre jelöltként, vajon mit tapasztalnál? Sőt, lépjünk visszább, gyorsan eljutnál a recepcióig? Hány napot várnál a visszajelzésre?

Mi a Nordconn-osok, azon dolgozunk, hogy a vállalatok jobb munkahelyek legyenek. A fenti kérdésekben szívesen segítünk a te vállalatodnak is, legyen szó RPO-ról, toborzási hatékonyságnövelésről, HR folyamatok kialakításáról vagy finomhangolásáról.

Ezek lesznek 2021 legfontosabb kihívásai a toborzás terén

Ezek lesznek 2021 legfontosabb kihívásai a toborzás terén

A magyar HR-szakma ismét nagy kihívás előtt áll: a változó toborzási rutin és álláskeresési szokások, elvárások, a nagyvállalati toborzási verseny kiéleződése és a vírushelyzet miatt folyamatosan alakuló közeg együtt kényszerítik digitális fejlesztésre a szereplőket....

Toborzási tölcsér: Kívánt vagy nem kívánt átláthatóság?

Toborzási tölcsér: Kívánt vagy nem kívánt átláthatóság?

A toborzási tölcsér riport transzparenciát hoz a szervezetbe. Sokaknak pont a transzparencia az, ami miatt ellenérdekeltté válnak? öbb üzleti megbeszélésen is tapasztaltuk már, hogy a szervezet toborzási folyamatait egy ábrán bemutató...

Recruiter moodmap kutatás 2020 – Az eredmények

Recruiter moodmap kutatás 2020 – Az eredmények

A HR Fest az egyik legnagyobb magyar közösségi HR esemény. A humán szakmabeli dolgozóknak megteremti azt a közeget, ahol az érdeklődők és a szakmabeliek könnyedén és sikeresen tudnak kapcsolódási pontokat létrehozni. Divatos szóval egy platform, ahol meg lehet osztani...