Sikerrel zajlott a kiválasztás, a Recruiter megpihen. De vajon meddig?

2019.06.01.

Több ügyfelünknél támogatjuk a dinamikus létszámbővülést az utóbbi időszakban különböző hatékonyságnövelő projektekben (pl. RPO), ami arra ösztönözte a csapatunkat, hogy alaposan átgondoljuk a jelöltélményhez kapcsolódó meglévő és fejleszthető folyamatokat.

Ezekben a projektekben azt tapasztaltuk, hogy a minőségi toborzás és toborzási hatékonyságnövelés elengedhetetlen feltétele egy hosszú távon ható Employee Experience-nek. Azaz megtalálni az általunk megfelelőnek tartott csapattagot, megbizonyosodni a kölcsönös szimpátiáról, megmutatni, hogy mivel foglalkozik a cégünk, tervezni a közös karriert, és mindezt a lehető leggyorsabban és legélményszerűbben. Ez az igazi Candidate Experience.

Hogyan?

Kezdve azzal, hogy hol és milyen infókat talál a cégről. Milyen gyorsan tud jelentkezni az adott pozícióra. Van-e ott ismerőse, aki ajánlja a munkahelyét (vagy ha megkérdezne véletlenszerűen valakit, pozitív válaszokat kapna-e az ott dolgozótól). Beszélnek-e az interjún a vállalati karrierlehetőségekről? Kapott-e időben visszajelzést az interjúról?

Gondoltak-e arra, hogy hogy lehet megközelíteni a munkahelyet, van-e átöltözési lehetőség a bringásoknak, van-e elég minőségi étkezési lehetőség házon belül és kívül? Van-e parkolóhely vagy dolgozói buszjárat, mert van, akinek ez a fontos. Milyenek a munkakörülmények és milyenek az eszközök? És hogy van-e a valóság és a marketing között jelentős különbség? – mert ez is elengedhetetlen, mármint hogy ne legyen jelentős különbség.

Ezek az alapok. Mi lehet az extra?

Ha megismerte a leendő csapatát az interjúk alatt. Ha pontosan tudja, hogy mit fognak elvárni tőle. Ha ő is és te is tudjátok rugalmasan kezelni a csatlakozás részleteit. Ha akkor is felhívod, amikor még nem döntöttétek el, hogy adtok-e ajánlatot neki. Ha készülsz az első munkanapjára, és a másodikra is. Ha van, aki elviszi kávézni, ebédelni, és van, aki beszélget vele a karriercéljairól és a munkaköri céljairól egyaránt. Ha kiszámítható és fair a bónusz. Ha sikerül a magas teljesítményt kölcsönös standardként kezelni.

Akár Szakmai Vezető, akár HR-es vagy, jó első lépés, ha te magad vagy egy külső szakértő bevonásával leteszteled, hogy a jelölt hogyan találkozik a fentiekkel a te cégednél. Ha Te most először mennél be a jelenlegi munkahelyedre jelöltként, vajon mit tapasztalnál? Sőt, lépjünk visszább, gyorsan eljutnál a recepcióig? Hány napot várnál a visszajelzésre?

Mi a Nordconn-osok, azon dolgozunk, hogy a vállalatok jobb munkahelyek legyenek. A fenti kérdésekben szívesen segítünk a te vállalatodnak is, legyen szó RPO-ról, toborzási hatékonyságnövelésről, HR folyamatok kialakításáról vagy finomhangolásáról.

Távmunka? Mit lehet, mit szabad és mit kell tenni?

Távmunka? Mit lehet, mit szabad és mit kell tenni?

Aki csak körülnéz a különböző social média felületeken, mindenfajta végletes és szélsőséges megnyilvánulással találkozhat a távmunkával kapcsolatban. “Hívők”, elkötelezettek, gyakorlottak, kísérletezők, kutatók és gyakorlatias menedzserek osztják az észt. Mind...

Mindenkinek olyan a Talent-je, amilyet megérdemel

Mindenkinek olyan a Talent-je, amilyet megérdemel

Történet #1 – A lepke és a cunami Dunaparti iroda, top class ingatlan. Belépsz az aulába, három emelet magas. Ha él a Földön olyan, hogy „enyém a világ” lakberendező, akkor itt biztosan megfordult. Ha itt dolgoznék, haza sem mennék. Króm, márvány és high-tech kijelzők...

A fióknak írt álláshirdetések esete

A fióknak írt álláshirdetések esete

2022. Január. Valahol a munkaidő és a szabadidő határán pörgetem a LinkedIn-t, és megakad a szemem egy épületgépész állásajánlaton. Nem, nem azért, mert érdekel, ellenkezőleg. Informatikus, vezetői, és HR technológiai álláshirdetéseket is szívesen megnézek, bár nem...