alap-image

Joblinken – Az újgenerációs ATS

Mikor jó?

kézfogás

Tudjuk, hogy megterhelő a folyamatos toborozás, végigjárni a folyamatokat újra és újra. Minél több a jelentkező annál nehezebb kiszűrni, hogy ki lesz az, aki tényleg beleillik a csapatba. Lehettek egy nagy cég, ahol a létszámból adódóan is folyamatos a fluktuáció, de lehettek egy kisebb cég, ami dinamikusan fejlődik, ezért folyamatosan szükség van újabb és újabb alkalmazottakra, a JOBLINKEN ATS mindenképp megkönnyíti az életeteket!

A JOBLINKEN ATS funkcióinak részletes bemutatását itt találod: www.joblinken.hu

Így juthatsz hozzá.

Ezt tudjuk

Dobozos megoldás

nekik szól_nagy vállalat_kép

Gyorsan, minimális átfutási idővel a mindennapjaid részévé válhat ez az szoftver. Készen van, a használatával elért gyorsulást számos elégedett toborzó ügyfelünk tanusítja.

Céges igényekre, arculatra szabás

nekik szól_nagy vállalat_kép

Minden úgy lesz, ahogy szeretnéd. Bekerül a céges logótok, a színeitek, minden ami a folyamataitokat és a vállalatot jellemzi. Te mondhatod meg milyen riportokat szeretnél látni és mi elkészítjük Neked!

Bevezetési workshopok

nekik szól_nagy vállalat_kép

A bevezetési projekt során 4 alkalommal fogunk konzultálni veletek, hogy minden az igényeiteknek megfelelően nézzen ki az alkalmazásban. Feltehetitek kérdéseiteket, együtt átbeszélünk minden részletet.

Saját tesztrendszer már az első workshoptól

nekik szól_nagy vállalat_kép

Már az első workshoptól a rendelkezésetekre bocsátjuk a saját tesztrendszereteket, amit azonnal ki is tudtok próbálni. Így már az első pillanattól kezdve mindent kipróbálhattok!

Oktatási anyagok és folyamatos támogatás

nekik szól_nagy vállalat_kép

A projekt végén videós és írásos oktatóanyagokat kaptok tőlünk, melyben minden részletre kiterjedően átadjuk a használathoz szükséges tudnivalókat.

Ők már minket választottak

Kép4
logo-auchan
Kép23
Ezek lesznek 2021 legfontosabb kihívásai a toborzás terén

Ezek lesznek 2021 legfontosabb kihívásai a toborzás terén

A magyar HR-szakma ismét nagy kihívás előtt áll: a változó toborzási rutin és álláskeresési szokások, elvárások, a nagyvállalati toborzási verseny kiéleződése és a vírushelyzet miatt folyamatosan alakuló közeg együtt kényszerítik digitális fejlesztésre a szereplőket....

Mitől alszik rosszul a HR-es? I.

Mitől alszik rosszul a HR-es? I.

Mitől alszik rosszul a HR-es? Erre a provokatív kérdésre kerestük a választ HR Fest Lupa – Joblinken Café rendezvényünkön. Vajon mi jelentheti mostanában a toborzási során a legnagyobb fejfájást? A szakmai vezetők és a jelöltek oldaláról is nyomás érkezik a HR-esek...

Díjmentes tanácsadás