IT tanácsadás

Üzleti elemzés

Üzleti és IT szaktudással egyaránt rendelkező üzleti elemzőink hidat képeznek az igénylő (üzleti) terület és az IT között. Szakértőink az üzleti igény megfogalmazásától, az IT megvalósítás koordinálásán keresztül a fejlesztés átvételének támogatásáig biztosítják, hogy az üzleti terület olyan megoldást kapjon, ami lefedi az igényeit és amit szívesen használ a mindennapok során.

Projektmenedzsment

Agilis és klasszikus projektmódszertanokban is jártas, multinacionális tapasztalattal rendelkező projektvezetőink segítenek abban, hogy a projektektől elvárt eredmények az előre lefektetett ütemezés szerint teljesüljenek a rendelkezésre álló erőforrások optimális kihasználása mellett.

Tesztelés

Tapasztalt rendszertesztelőink és tesztkoordinátoraink segítségével javul a fejlesztés és az eredmény minősége, mivel hatékonyabbá válik az esetleges rendszerhibák feltárása és javítása, valamint jelentősen csökkenthetők az üzleti területekre jutó tesztelési feladatok.

Módszereink között szerepelnek a legmodernebb technológiákkal végzett automatizált és manuális tesztelési megoldások is. Nálunk mindig elsődleges szempont a fejlesztett megoldás felhasználói élménye.

Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztőink segítségével egyedi, az üzleti igényeket maximálisan kiszolgáló megoldásokat kínálunk, de vállaljuk dobozos termékek testreszabását és implementálását is. Munkánk során a legújabb technológiákat használjuk és előtérbe helyezzük a felhő alapú és mobil eszközökre optimalizált megoldásokat.

Megrendelőink folyamatos visszajelzést kapnak a már működő funkciók bemutatásán keresztül, igény esetén az Agilis módszertan alkalmazásával.

Erőforrások biztosítása

Összefüggésekben gondolkodó adatelemzőink méréseken és közérthetően megjelenített riportokon keresztül támogatják a vezetőket napi munkájuk során a megalapozott üzleti döntések meghozatalában.

UX szakértőink segítségével a bevezetendő rendszerek nem csak funkcionalitásukban, hanem felhasználói élményben is magas színvonalat képviselnek. ügyfeleink visszajelzséi alapján az általunk bevezetett rendszerek hosszú élettartammal bírnak a vállalatok életében.

GDPR és Adatvédelem

Adatvédelmi jogi és adatbiztonsági belső implementálási, rendszerfejlesztési folyamatok támogatásában segítjük megbízóinkat, adatvédelmi tanácsadó és/vagy business analyst megbízások kapcsán.

A GDPR által előírt esetekben megfelelő szakértői szinttel rendelkező személyt tudunk szolgáltatási tevékenység keretében adatvédelmi tisztviselőnek biztosítani. A DPO segíti a jogszerű belső adatvédelmi- és adatbiztonsági folyamatok kialakítását véleményezéssel és tanácsadással. A DPO jogszabályi környezetváltozás következtében fellépő módosításokat koordinálja és támogatja a szervezeten belül.

Referenciák

Efficiency program

Nemzetközi Biztosító

A biztosító hatékonyságjavítási kezdeményezésének célja, hogy innovatív megoldásokkal váltsa fel a régebbi, költséges működést. Feladatunk volt ezeknek a projekteknek és az egész programnak a vezetése (összesen 25 alprojekt).

Érintett területek: teljes Board + CEO, középvezetők, és projekttagok (~40 fő).

CRM bevezetés minőségbiztosítása

Nemzetközi Biztosító

A vállalat célja volt, hogy az üzleti növekedést egy új sales eszközzel támogassa és a mintegy 1.200 fős partneri hálózat számára adjon egy kiválóan használható megoldást az ügyfelek és lehetőségek kezelésére. Csapatunk a bevezetés minőségbiztosítását vezette a Deloitte Magyarországgal való partnerségben. A projekt eredményeképpen egy felhő alapú, Microsoft Dynamics365 CRM megoldás került bevezetésre és a teljes sales hálózat által használatra.

Érintett területek: sales, marketing, IT.

Egyesült Államok: épületautomatizáció fejlesztése

Nemzetközi szállodalánc

Amerikai partnerünkkel évek óta közösen fejlesztünk egy piacvezető megoldást, amellyel leginkább szállodák, kórházak és hasonlóan nagyszámú helyiségekkel rendelkező épületek energiafelhasználása optimalizáható.

A megoldás lényege, hogy a fűtés-, villamosenergia felhasználását az épület használati statisztikájára építve szabályozni tudja, illetve folyamatosan mérje a változásokat. Projektünk egyik legfrissebb eredménye a Sacramentoban átadott 24-állomásos elektromos autó töltőállomása, amely a Hyatt szállodához tartozóan kapcsolódott a hotel energiahálózatába. Ha érdekli, hogy még mire használható a megoldás, írjon nekünk.

Biztosítói operáció backoffice rendszer bevezetés

Nemzetközi Biztosító

A biztosító célul tűzte ki, hogy automatizálja a fő operációs folyamatokat: lejárat, szerződéskezelés, káresemények kezelése. Mind az üzleti, mind pedig az IT oldalon egy új folyamatkezelő rendszer beállítása történt meg. Csapatunk végezte a user story-k előkészítését, és vett részt az agilis módszerrel történő fejlesztésben. Feladatunk közé tartozott a tesztelés menedzsmentje, tervezése és szervezése, manuális tesztelés, tesztesetek, tesztjegyzőkönyvek készítése és a felhasználói kézikönyvek elkészítése.

A munka során a teljes operáció terület működése új alapokra került.

Érintett területek: operáció, sales, contact center, iratkezelés.

Nemzetközi pénzügyi elvárásoknak megfelelő hazai adattárház kialakítása – nemzetközi projekt

Nemzetközi Biztosító

A biztosító egy olyan központi adattárház felépítését tűzte ki célul, amelyben a vállalat valamennyi üzletága megtalálja a számára releváns adatokat és mérőszámokat, amelyekből egy BI rendszerrel összekapcsolva grafikus, könnyen áttekinthető menedzsment riportokat tud egyszerűen előállítani.

Nemzetközi szervezetről lévén szó biztosítani kellett továbbá, hogy a számviteli adatok átadásra kerüljenek a cégcsoport anyavállalatánál üzemeltetett adattárház felé, így biztosítva a megfelelést a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardoknak.

A projekt során a hazai IT rendszerek teljes felmérése és integrálása, a nemzetközi projekt (pénzügyi szakmai és architekturális területen egyaránt) elvárásainak való teljes megfelelés volt a feladat, beleértve a hazai és a külföldi projekt szervezettel való folyamatos szakmai egyeztetéseket, a hazai adattárház kialakításához az alvállalkozó pályáztatását,  stratégiai és koncepcionális kérdésekben való aktív szakmai támogatást is.

Érintett területek: Marketing, Termékfejlesztés, HR, Sales, Pénzügy, Számvitel, Kontrolling, IT – hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt

Mobil applikáció fejlesztés

Nemzetközi Biztosító

A biztosító egy olyan egyedülálló, innovatív mobil applikáció fejlesztését tűzte ki célul, amelynek segítségével a felhasználó egy ki-be kapcsolható élet-és baleset biztosítást tud kötni egy adott sport tevékenység megkezdése előtt, akár csak néhány órára is, amíg a sport tevékenység tart. Cégünk a bevezetés üzleti elemzését végezte és a projektet vezette.

Érintett területek: Mobil applikáció (iOS, Android), Termékfejlesztés, Marketing, Jog, Operáció

Gazdasági Folyamatok racionalizálása

Hazai építőipari vállalat

A vállalat beszerzési, számlázási folyamatainak felmérése, adatokon alapuló visszamérése, kiértékelése, a folyamatok és a működési struktúra racionalizálása annak érdekében, hogy az átfutási idők javuljanak, így a partnerek felé vállalt határidők rövidülhessenek.

Érintett területek: Számvitel, Pénzügy

Üzletviteli szolgáltatások igénylő rendszer kialakítása

Hazai építőipari vállalat

A vállalat célul tűzte ki, hogy a klasszikus HelpDesk rendszereket tovább gondolva ne csupán az IT szolgáltatásokat, hanem az összes üzletág által nyújtott valamennyi szolgáltatást egy egységes igénylő rendszerbe terelje be annak érdekében, hogy integráltan, egységes rendszerben érje el az összes felhasználó az összes releváns szolgáltatást, platformtól függetlenül (desktop, mobil, tablet) megteremtve ezáltal a könnyebb mérhetőséget és riportolást is.

Érintett területek: HR, IT, Számvitel, Pénzügy, Marketing, Minőségügy

Írjon nekünk