HR digitalizáció

Digitális HR megoldások

A mai agilis cégek már rég nem működhetnek a régről ismerős “személyzeti osztály” támogatásával. Ez már nem elég. Ismerje meg hogyan lehet professzionális, igazi csapatot és együttműködést építő megoldást létrehozni digitális HR megoldásokkal.

A közös munka során megvizsgáljuk és megismerjük igényeit, majd ez alapján alakítjuk ki és vezetjük be a digitális HR megoldásokat. A tervezés során megtérülést kalkulálunk, illetve a bevezetéskor szem előtt tartjuk a javuló felhasználói élményt és a munkafolyamatok egyszerűsítését. A bevezetéssel együtt tréningeket is tartunk, amelyek zökkenőmentessé teszik az átalakulást, hogy jövőt álló gyakorlattá válhasson az új rendszer bevezetése.

Cégünk több megoldás kapcsán alakított ki partnerséget, amelyek közül kiemelkedő Microsoft Dynamics 365 for Talent megoldása. Ha többet szeretne megtudni a megoldásról, keresse fel a gyártó oldalát itt.

Ha érdekli, hogyan alakítható ki alacsony bevezetési költség mellett havídíjas HR megoldás, írjon nekünk.

Toborzás és Onboarding digitalizáció

A toborzás és a csapatbővítés iránya már régen megfordult: a jelölt választ, nem a vállalat. Itt az ideje ezért átgondolni, hogy mitől fogják a jelöltek az ön vállalatát választani és mitől érzik majd vonzó munkahelynek a belépés után is.

A kiemelkedő jelöltélmény biztosításához elengedhetetlen, hogy a beérkező önéltrajzok között könnyen kereshessük és néhány kattintással elérhetővé váljon az adott pályázó múltja. Ezt támogatja az Azure alapú jelölt-adatbázisunk, amelyben a kiválasztás nyomon követése és a munkaszerződés elkészítéséhez szükséges adminisztrációs teendők is elvégezhetők. Az candidate-history tárolása mellett az alkalmazás használatával átláthatóvá válik az üzleti területekkel és a jelölttel való kommunikáció is, valamint beépített és testreszabott riportok segítségével átfogó képet kaphatunk a folyamatban lévő toborzásokról, kiválasztási-tölcsér állapotáról.

Toborzási hatékonyságfejlesztési konzultáció és digitális toborzás bevezetéssel vagy havidíjas formában.

Egyedi HR alkalmazások fejlesztése

A HR problémák mögött sokszor szervezeti, folyatmatbeli hiányosságok állnak. A szervezetfejlesztési feladatokat – a digitalizáció korában – érdemes technológiai oldalról is támogatni. Azonban minden szervezet más és más, egy gyógyszer nem jelent mindenkinek valódi orvosságot – és a Nordconnál ez a rugalmasság megjelenik az egyedi HR alkalmazások fejlesztésében is. Fontosnak tartjuk, hogy a cél ne pusztán egy új szoftver bevezetése legyen, amitől változást remél a szervezet, hanem az szorosan támogassa a szervezetfejlesztés során kitűzött célokat és a vállalat eljusson a HR stratégia megvalósításáig. Ehhez testreszabott informatikai támogatásra van szükség, ami a Nordconn által biztosított HR és technológiai tudás ötvözése által jön létre.

Human Collaboration index

Ismerős önnek az ábra a jéghegy csúcsáról, és az alatta megbúvó jégtömegről? Sokszor a szervezeti problémák is pontosan így bukkannak fel: egy apró tünettel találja magát szembe a HR vagy az üzleti terület, a valódi okok azonban a mélyben gyökereznek, aminek feltérképezéséhez a szervezet egészét áttekintő health check-re van szükség, így megállapíthatjuk, mennyire érett HR szempontból a vállalat – ez a Human Collaboration Index. A mutatószám megállapítása mellett a kutatás során felszínre kerülnek azok a területek, ahol a legtöbb tennivalónk akad.

Referenciák

HR Program vezetése

Nemzetközi biztosító

A biztosítónál történt a HR működés fő folyamatának digitalizálása, illetve az új folyamatok összehangolása. Teljesen új alapokról indítva valósult meg a hálózati toborzás digitalizációja.

Érintett területek: HR Core admin, ATS bevezetés, ATS fejlesztés, GDPR megfelelés. Felhasználók száma: 1000

Képzés-menedzsment

Nemzetközi biztosító

Ügyfelünk az új belépők és már meglévő dolgozók képzésére vonatkozóan tűzte ki célul egy képzésmenedzsment rendszer bevezetését. A felhő alapú L&D megoldást szakmailag támogattuk, illetve a bevezetési projekt projektmenedzsmentjét végeztük.

Érintett területek: HR Core admin, ATS bevezetés, ATS fejlesztés, L&D rendszer bevezetés és integráció. Felhasználók száma: 1000

HR digitalizáció, Dynamics365 Talent bevezetés

Nemzetközi gyártó cég

Dinamikusan fejlődő 500 fős ügyfelünknél feladatunk volt a toborzás és beléptetés digitalizálása. A projektben feltérképeztük a jelenlegi folyamatokat és közösen javítva azokon alakítottunk ki egy digitalzált toborzási és onboarding megoldást, mely a teljes mértékben felhős alapú Talent rendszer.

Érintett területek: toborzás és onboarding, jelöltadatbázis, GDPR megfelelés, Nexon integráció, AD integráció.

Írjon nekünk

Székely Vilté – üzletágvezető